Aarden en gronden

663-boom-zonsondergang-kleurrijk-480-fotos-voor-therapeutenRegelmatig praat ik met mijn cliënten over goed geaard zijn. Eenvoudig gezegd: goed contact maken en in verbinding zijn met de aarde. Stevig op de grond staan, hier op aarde.

We doen dan vaak de meditatie van de boom. Om deze nu thuis ook te kunnen oefenen heb ik deze meditatie hier kort uitgeschreven.

Ga ergens in huis op een plek staan waar je voor je gevoel lekker rustig staat.
Sluit je ogen, en adem een paar keer diep in en uit (buikademhaling)
Ga met blote voeten op een vlakke ondergrond staan, laat het weer het toe ga dan lekker buiten staan.

Visualiseer ( – probeer het voor je te zien –  ) dat je een boom bent en dat er vanuit je voeten wortels heel diep de aarde in gaan, lange stevige krachtige wortels. Zo diep, tot in de aller diepste kern van moeder aarde. Dan visualiseer je dat je die wortels vastzet, verbind in de kern van moeder aarde.

Voel je dat je naar beneden wordt getrokken, dat je aard? En worden je armen zwaar? Dat is juist goed! Je bent nu beter verbonden met de aarde, je staat steviger en krachtiger op de grond !

Blijf zo een tijdje staan en kijk eens wat voor boom je bent. In welke omgeving sta je en welk seizoen is het. Dit kan allemaal wat zeggen over hoe je in het hier en nu in het leven staat.