Bamboe massageDe Bamboe Massage komt van oorsprong uit China en werd al in afbeeldingen van 3000 jaar geleden afgebeeld. Het is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen.

Bamboe massage is een combinatie van werken met de bamboe stok (een houten acupressuur stick) en de aanraking van de handen dat ervoor zorgt dat spanningen en spierknopen verdwijnen, zodat de rust weer kan terugkeren in het lichaam. Bamboe massage is een vrij nieuwe massagevorm maar vindt in Nederland al aardig haar weg.

In China heeft Bamboe een speciale betekenis. De plant, die altijd groen is en bij uitdrogen niet verkleurd, staat daarmee voor jongheid. Daarnaast staat de plant door de sterkte en buigzaamheid. Om deze reden word de plant nog steeds in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt.

Ondanks dat de Bamboe Massage een ontspannende massagevorm is, kan deze wel erg diep werkzaam zijn. De beweging wordt rustig uitgevoerd onder druk, waardoor deze een stuk dieper binnenkomt.

Bij deze massagevorm wordt gebruik gemaakt van olie om de bamboe soepel over het lichaam te laten glijden. De kleding wordt bij deze massage niet aangehouden omdat er direct op de huid wordt gemasseerd.

Wil je de heerlijke kracht van een bamboe massage ervaren, maak dan snel een afspraak.

Advertentie