De Breuss-massage is een tussenwervelmassage ontwikkeld door Rudolf Breuss. Breuss gaat er vanuit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan omdat alle cellen steeds weer vernieuwd worden.

Wervelkolomproblemen zoals ischias en hernia kunnen er ongevaarlijk en veelal succesvol mee behandeld worden.

De Dorn therapie kan worden afgesloten met een Breuss-massage maar de massage kan ook op zichzelf als behandeling worden gegeven.

Het is een zachte, ontspannende massage op de rugwervelkolom, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van Sint Jansolie welke diep inwerkt op het weefsel en de tussenwervelschijven. Wanneer er lange tijd druk wordt uitgeoefend op een natte spons verliest deze elasticiteit, voeg je vocht toe aan de spons dan zal zijn natuurlijke elasticiteit weer terugkomen. Ditzelfde geldt voor onze tussenwervelschijven.

De Breuss-massage wordt uitgevoerd op de blote rug. Na de massage wordt de rug (wervelkolom) afgedekt met speciaal zijdepapier. Zijdepapier houdt de warmte vast en neemt afvalstoffen op. Over het zijdepapier wordt een warme handdoek gelegd. Zo blijft u nog eens 10 minuten ontspannen liggen.

Advertentie