De Dorn therapie is een zachte, dynamische manier om wervel scheefstand en beenlengteverschil op te heffen en is ontwikkeld door Dieter Dorn.

Tijdens de gehele behandeling heeft u een belangrijke en actieve rol door te bewegen terwijl ik de wervel scheefstand corrigeer. Daarnaast wordt u uitgenodigd om thuis actief en bewust zelfhulpoefeningen uit te voeren voor een blijvend resultaat.

Bij de volgende symptomen en chronische aandoeningen is gebleken dat een behandeling met de Dorn methode goede resultaten boekt:

Beenlengteverschil, hoofdpijn en migraine, nek- en schouderpijn, kyfose, lordose, scoliose, lumbago, ischias, spit, darm- en blaasproblemen, galblaas- en schildklierklachten, chronische vermoeidheid, duizeligheid, bekkeninstabiliteit, bekkenscheefstand, armklachten zoals een tennisarm, golfersarm, gewrichtsklachten, frozen shoulder.

Omdat bij Dorn therapie ook alle zenuwuiteinden van de wervelkolom worden behandeld, heeft Dorn therapie een zeer gunstig effect op alle organen.

De basis van deze methode is het corrigeren van een beenlengteverschil. 75% van de mensen heeft (zonder dat ze het vaak weten) een beenlengteverschil. Beenlengteverschil kan leiden tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet meer optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan. Een beenlengteverschil kan ontstaan door een val, verkeerd zitten, een ongeluk, verstappen (omzwikken) of vertillen. Met de Dorn therapie corrigeer ik het ‘langere’ been. Wanneer het beenlengteverschil is gecorrigeerd, worden daarna ook het bekken, het SI-gewricht en de wervelkolom nagekeken. Wanneer blijkt dat deze niet in de juiste positie staan, worden ook deze gecorrigeerd. Kenmerkend voor de Dorn therapie is dat deze correctie plaatsvindt tijdens beweging.

De Dorn therapie kan worden afgesloten met een Breuss-massage.

De eerste behandeling wordt er gestart met een uitgebreid intakegesprek. De volledige behandeling (Dorn, manuele mobilisaties en de Breuss-massage) duurt gemiddeld 1,5 uur. De vervolgbehandelingen zullen ongeveer een uur in beslag nemen. Gemiddeld is 80% van de cliënten na 3-5 behandelingen zo goed als klachtvrij.

De Dorn therapie en Breuss-massage kan ook toegepast worden op kinderen.

Advertentie