cropped-laat-je-meevoeren-op-de-golven-11.jpgHolistisch pulsen lijkt op massage, maar in plaats van masseren puls ik zachtjes jouw lichaam. Holistisch Pulsen werkt helend en nodigt uit tot diepe ontspanning en loslaten. Als je gepulst wordt lig je in soepele kleding op de massagebank. Ik breng je lichaam zacht, vriendelijk en respectvol in beweging. Niet zomaar, maar in een wiegend ritme. Daarbij zoek ik het heel eigen ritme op van jouw lichaam. Dat geeft je heel gemakkelijk een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Als vanzelf laat je spanningen los. Ook moeilijk bereikbare blokkades worden soms aangeraakt en, meestromend in het ritme, losgelaten, moeiteloos. Een diepe ontspanning is het gevolg.

Maar er is meer. Holistisch pulsen brengt je ook, zeker wanneer je er wat langer (dan één keer) mee doorgaat bij je diepere bronnen, bij je eigen kracht, je innerlijke wijsheid, je vreugde in het leven.

Wanneer kan Holistisch Pulsen zinvol voor je zijn?

  • Als het druk of spannend is in je leven
  • Als je niet lekker in je lijf zit
  • Als je lichaam pijn doet
  • Als je alsmaar aan het denken bent en voelen moeilijk vindt
  • Als je het vertrouwen in je lichaam bent kwijtgeraakt
  • Als je weer in beweging wilt komen
  • Als je het helemaal stil wilt laten worden van binnen
  • Als je veel negatieve gedachten hebt over jezelf of over anderen
  • Als je wilt genieten van een stromend, levend lijf

Een mens bestaat voor meer dan 70% uit water. Sinds enige tijd weten we dat water veel informatie in zich draagt. Dus ook het water in het lichaam. Het wiegen brengt het lichaamswater in beweging zodanig dat het zijn informatie vrijgeeft; dat blokkades, die het vrij stromen van het water tegenhouden, worden geraakt en losgelaten; dat de levensstroom in jou wordt weer op gang wordt gebracht, geheel in harmonie met de aangeboren wijsheid van het lichaam.

De oorsprong van holistic pulsing ligt in de Kahuna massagetraditie van Hawaï, waar het omstreeks 1950 werd opgepikt door dr. Milton Trager uit de Verenigde Staten. Deze dokter Trager werkte veel met trapezeartiesten, voor wie een goede spierwerking wezenlijk was voor hun werk. Trager ontdekte dat je de spieren weer terug in evenwicht kon krijgen door er een beetje aan te schudden. De techniek waaide over naar Engeland, Cutis Turchin nam haar over en noemde haar “pulsing”. Tovi Browning, een Israëlische osteopate volgde een training in pulsen, raakte onder de indruk en bouwde het uit tot wat nu “holistisch pulsen” heet.

Holistisch Pulsen kan je allereerst gebruiken voor heerlijke ontspanning. Zeker als je veel in je hoofd zit. Holistisch pulsen stimuleert het hele lichaam. Door de diep ontspannende werking van holistisch pulsen kun je vanuit een nieuw evenwichtig gevoel in je lichaam ook weer anders tegen de dingen van het leven aankijken en gemakkelijker de zwaarte ervan loslaten.

Voor hooggevoelige kinderen is Holistisch Pulsen uitermate geschikt. Kinderen die uit evenwicht zijn komen weer in harmonie met zichzelf en de omgeving. Omdat blokkades bij kinderen nog niet zo vast zitten, gaat bij hen het proces veel sneller. En ze genieten er enorm van!

Wil je Holistisch Pulsen uitproberen dan doen we eerst een sessie van een uur zodat ik je kan laten voelen wat het voor jou kan doen. Wil je Holistisch Pulsen diep door laten werken dan is één sessie niet genoeg. Als je daarvoor openstaat spreken we met elkaar een aantal sessies af met een bepaalde tussentijd.

Bij deze massage kan de kleding aanblijven maar zorg wel voor makkelijk zittende, niet knellende, kleding. Als je wilt kun je in de praktijkruimte omkleden.

Is dit wat je nodig hebt, maak dan direct een afspraak voor een sessie holistisch pulsen.

Advertentie