Herkomst

Holistische komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekent. De Holistische massage is een volledige lichaamsmassage die een subtiele energie-uitwisseling met zich mee brengt. De massage is niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook op de geestelijke ontspanning. Deze massage is een samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken.

Waarom een holistische massage?

Massage houdt het lichaam soepel, je voelt je heerlijk ontspannen. Het is een belangrijk rustmoment in ons hectische leven. Het contact van de huid met warme olie draagt bij aan ieders gevoel van welbehagen en geborgenheid en brengt lichaam en geest in balans. Het gevoel van welbehagen komt door de aanmaak van gelukshormonen, je wordt er dus echt blij en gelukkig van.

Wat is een holistische massage?

Een holistische massage is een ontspanningsmassage die niet alleen kan zorgen voor totale ontspanning van het lichaam, maar ook de gedachtestroom laat afnemen. Ontspanning van lichaam én geest dus. Holistisch wil dan ook zeggen dat de mens als één geheel beschouwd wordt: Lichaam, geest én ziel zijn niet los te zien van elkaar, maar beïnvloeden elkaar continue. Door bij het masseren het lichaam liefdevolle aandacht te geven, beïnvloed je dus ook de geest. Hierdoor kan diepe ontspanning ontstaan en daardoor ruimte om te voelen en ervaren wat er op dat moment speelt in je leven. Het is dus meer dan alleen genieten.

Waaruit bestaat een holistische massage?

Er is geen vast programma en iedere massage is daardoor anders. Kenmerkend aan holistische massages is wel de rustige, invoelende en liefdevolle manier van aanraken. Het is duidelijk geen sportmassage of fysiotherapie, maar het is een afwisselende manier van masseren: Lange strijkingen, stevige manipulaties met bijvoorbeeld de onderarmen en bewegingen uitgevoerd met jouw ledematen, wisselen elkaar af. Dit alles zorgt ervoor dat de massages gevarieerd zijn.

Bij deze massagevorm wordt gebruik gemaakt van natuurlijke olie.  De kleding wordt bij deze massage niet aangehouden omdat er direct op de huid wordt gemasseerd.

Voor een ontspannen moment maak je direct een afspraak.

Advertentie