hot-stones1

Een Hotstonemassage met gladde warme basalt stenen is een zeer effectieve manier om het lichaam heerlijk te laten ontspannen. Tijdens de massagebehandeling maak ik gebruik van verwarmde stenen. De warmte dringt diep door je de spieren en botten.

Een Hotstonemassage is zoals het woord al zegt een massage met warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. De afgeronde basaltstenen zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn.

Sinds dat de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, indianen, Maöries en vele andere culturen.

Een Hotstonemassage zal ik combineren met de mooie massagetechnieken van de holistische massage. Aan het begin van de massage leg ik een aantal stenen op en naast je neer. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met natuurlijke olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstonemassage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

De hotstone massage kan alleen worden aangeboden indien de buitentemperatuur lager dan 24 graden Celsius is. Bij een hogere temperatuur ontstaat het risico dat het lichaam niet voldoende kan afkoelen na een massage en oververhittingsverschijnselen het gevolg zijn. Er zijn ook een aantal contra-indicaties, situaties waarin geen hotstone massage gegeven kan worden. In overleg kiezen we dan een andere massagevorm die wel past.

Bij deze hotstone massage wordt gebruik gemaakt van olie om de stenen soepel over het lichaam te laten glijden. De kleding wordt bij deze massage niet aangehouden omdat er direct op de huid wordt gemasseerd.

Wil je komen genieten van zo’n heerlijke hotstone massage, maak dan snel een afspraak.

Advertentie