“Kahi” betekent “eenheid, vuur en lichte druk”. Kahi Loa (Grote Kahi) is een vorm van genezing waarbij de geest, het lichaam en de energie van zowel de beoefenaar als de ontvanger betrokken zijn. Zoals alle Hawaiiaanse genezingssystemen, is het doel om de vrije en overvloedige stroom van levensenergie door het lichaam te bevorderen.

De Kahi Loa is een reis die je gaat maken aan de hand van elementen uit de natuur. Denk je bij vuur aan een kampvuur of een kaars en wat is je gevoel daarbij? En dat ervaren door het vuur in je lichaam te voelen. Kahi Loa bestaat uit zeven segmenten. Elk van hen verwijst naar een van de zeven elementen van het Hawaiiaanse sjamanisme: Ahi – vuur, Wai – water, Makani – wind, Pohaku – steen, La’au – planten, Holoholona – dieren, Kanaka – mensen.

De Hawaiiaanse Kupua (genezers) geven de voorkeur aan dit systeem vanwege de eenvoud en het gebruiksgemak. Serge Kahili King – de auteur van “Urban Shaman” leert deze specifieke vorm. Hij heeft het geleerd van de familie Kahili op Kauai Island en heeft het verder ontwikkeld met zijn eigen ervaring.

Kahi Loa is een helende behandeling die uitgevoerd wordt over de kleding heen. Er wordt geen gebruik gemaakt van olie. Het is een lichte aanraking die het lichaam uitnodigt om te herstellen, te balanceren en het zelfgenezend vermogen aan te spreken.

Advertentie