81-handen-zon-liefde-hart-480-fotos-voor-therapeutenAunty Margaret, een van de oudste en alom bekend staande Lomi Lomi lerares, heeft een definitie voor Lomi Lomi die luidt: De Liefdevolle Aanraking – een verbinding tussen hart, handen en ziel met de Bron van Alle Leven.

Lomi Lomi is een zeer mooie massagevorm welke is voortgekomen uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. Op Hawaï wordt deze massage elke generatie doorgegeven. De Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur, van sprankelende watervallen tot krachtige oceaangolven. In de filosofie van de inwoners gaat het hierbij vooral om liefde en harmonie.

De Hawaiiaanse Lomi Lomi massage is een onderdeel van de traditionele Hawaiiaanse geneeskunde en werd in families aan elkaar doorgegeven. Pas in de jaren 70 werd de Lomi Lomi massage ook aan niet Hawaiianen geleerd. Aunty Margaret opende als eerste Hawaiiaan de deuren naar de geheimen van de Lomi Lomi.

Voorafgaand aan de massage kan je een intentie uitspreken. Deze intentie is iets wat je op dit moment in je leven aan het hart gaat, iets wat je los wilt laten, juist zichtbaar wilt laten worden in je leven of waar je graag beweging in wilt brengen. Deze hartewens neem ik tijdens de behandeling mee.
Traditionele Lomi Lomi beoefenaars, zoals ik, starten de Lomi behandeling met een Pule (gebed) voor jou en mezelf. Tijdens de massage wordt er gemasseerd Aloha. Aloha betekent letterlijk levensadem. Werken met Aloha tijdens de Lomi Lomi massage betekent werken met universele liefde en intentie. Een mooie omschrijving voor de Lomi is dan ook “liefdevolle massage”.

Een Lomi Lomi massage helpt het lichaam genezen, te vertrouwen, los te laten, emotionele en geestelijke blokkades op te ruimen, of een gevoel van onvoorwaardelijke liefde te ervaren. De heilige tempel (massageruimte) biedt een veilige omgeving om kwetsbaar te mogen zijn, om jezelf over te geven aan mijn handen en is open genoeg om te mogen zijn wie je bent en te mogen worden wie we werkelijk zijn, om zo een glimp van ons ware doel, ons ware pad op te vangen. Om te gaan leven vanuit het verlangen van ons hart. Een ding is zeker, je ontvangt Aloha.

De Lomi Lomi massage is het meest bekend door de lange, vloeiende massage grepen en de dans rondom de tafel. Ik masseer met de onderarmen met een ruime hoeveelheid warme olie. Tijdens de Lomi zal ik strekkingen, rotaties en knedingen gebruiken. Ik kan bijvoorbeeld met één arm je schouder masseren terwijl mijn andere hand / onderarm jouw heup masseert, dit om harmonie en balans te bevorderen in het lichaam. Bij de Lomi Lomi massage zal ik altijd jouw buik masseren. Hawaiianen geloven dat de buik de ziel van ons lichaam is.

Tijdens de Lomi Lomi lig je op een oliebestendig laken op de massagetafel en is het gebruikelijk om, vanwege de lange vloeiende bewegingen over het gehele lichaam, naakt te zijn. Dit maakt het aanzienlijk makkelijker de strijkende bewegingen over het gehele lichaam uit te voeren zonder dat het de vloeiende stroom van de massage onderbreekt. Wel zal ik volgens de Lomi traditie de intieme delen van jouw lichaam netjes afdekken met een doek. Houd je liever iets aan, neem dan schoon ondergoed mee.

De Lomi Lomi massage die ik geef is de Traditionele Lomi Lomi die ik geleerd heb bij Kumu Pauline Kealohi van Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen.

De Kahi Loa is een reis langs de natuurelementen waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en meer in balans kan komen. Deze behandeling wordt gegeven over de kleding heen.

Advertentie