Holistisch Pulsen

Holistic Pulsing is een zachte en diep helende vorm van lichaamswerk. De zachte kracht van ritmisch bewogen worden (pulsen) geeft het lichaam het signaal dat het veilig is om zich te openen. Er kan op diep niveau naar het lichaam geluisterd kan worden. De uitnodiging hierin is om het zich ontvouwende proces toe te staan, er de nieuwsgierige getuige van te zijn. Op dit punt krijgt het zelf helende vermogen van het lichaam de ruimte om vaak oude stagnaties te transformeren. Pulsen is als warm water dat ijs doet smelten.
Een diepe heling voor lichaam en geest.

Lees verder over deze behandeling   of maak direct een afspraak.

Holistische massage

Het masseren van de huid en spieren met een warme massageolie heeft een gezond en ontspannend effect op zowel het lichaam als de geest. Als je last hebt van onrust/piekeren of slecht slapen heeft een massage een rustgevend effect en bevordert het een goede nachtrust.

De spieren komen in een betere conditie, ook bij mensen “op leeftijd”. Omdat de spieren in een betere conditie komen heeft dit weer een positief effect op de gewrichten en de houding, wat weer andere klachten kan verminderen, wegnemen of voorkomen.

Massage bevordert het zenuwstelsel positief waardoor alle stofwisselingsprocessen die nodig zijn in het lichaam, beter gaan werken.

Massage werkt herstelbevorderend voor het lichaam, en daarom is dit een preventieve basis voor een gezond, verantwoord en prettig bezig zijn. Dit geldt op het werk, op sportgebied alsook voor je dagelijkse bezigheden.

Maar bovenal is massage ontzettend lekker. Met een massage wordt je je weer bewust van je lichaam en sta je even stil bij jezelf; hoe gaat het eigenlijk met mij en op welke manier zorg ik voor mezelf en wat zou ik anders kunnen doen zodat ik me beter ga voelen? Even stil staan waarna je weer vooruit kunt. De onverdeelde aandacht die je krijgt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt en dat je lichaam zich weer herstelt.

Lees verder over deze behandeling  of maak direct een afspraak.

Dorn therapie en Breuss Massage

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”. Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen. De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.

Vrijwel iedereen heeft ongelijke beenlengte. Het beenlengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.

De Dorn therapie komt uit Duitsland. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn methode een milde therapie. Met de duimen zet de  Dorn therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.

Lees verder over deze behandeling of maak direct een afspraak.

Breuss massage

Het gaat om een massage van de rug, waarbij het gebied rondom de wervelkolom wordt gemasseerd met Johannesolie (St.Janskruidolie). De massage is gericht op het rekken van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen en de kans krijgen tot herstel. De massage wordt zacht, rustig en met relatief weinig druk uitgevoerd en geeft hierdoor al vrij snel een diepe ontspanning. Deze massage wordt voor- of na de Dorn Therapie toegepast, afhankelijk van de spierspanning.

Lees verder over deze behandeling of maak direct een afspraak.

Lomi Lomi massage / Kahi Loa

De Lomi Lomi komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie. In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, gaat het voornamelijk om de twee zaken Harmonie en Liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De behandeling zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking.

Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekent “drukken, kneden, wrijven”, maar ook “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”. Het woord is verdubbeld, omdat de betekenis dan nog enkele malen sterker wordt.

De Lomi Lomi massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen.

Na de Lomi Lomi massage voel je je als herboren.

Kahi Loa Hawaiian Shamanic Healing is een reis langs natuurelementen waarbij het lichaam weer in balans kan komen en het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken. Deze behandeling wordt over de kleding heen gegeven.

Lees verder over deze behandeling of maak direct een afspraak

Wellness massage

Een wellness massage is puur gericht op de ontspanning van lichaam en geest. Een heerlijke intense, volledige ontspanningsmassage om je algemene welzijn te verbeteren. Spierspanningen worden losgelaten, je komt weer in contact met je lichaam en de zelfgenezend vermogens van je lichaam worden versterkt. Het bevordert de bloedsomloop, laat spieren ontspannen, heeft een goede uitwerking op de ademhaling en spijsvertering en versnelt de afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem te stimuleren.

Een goede regelmatige ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Tevens is het een onderhoud van ons lichaam waar we dagelijks zoveel van verwachten en van vragen. De ontspanningsmassage is bedoeld om even los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. De Wellness Massage kan worden uitgevoerd met hotstones of bamboe stokken.

Lees verder over de hotstone massage  of maak direct een afspraak.

Lees verder over de bamboe massage  of maak direct een afspraak.

Advertentie